Acupuntura

Centre Es Taller - Manacor

Qué es l'acupuntura?

L’acupuntura és una tècnica que forma part de la Medicina Tradicional Xinesa, i consisteix en l’estimulació de certs punts anatòmics utilitzant una gran varietat de tècniques.

La variant més usual consisteix en la introducció d’unes finíssimes agulles a uns punts estratègics del cos amb la finalitat d’ajudar a restablir les funcions corporals de l’organisme.

Aquesta tècnica de punció és quasi indolora, i ajuda a restablir la connexió d’energia que, en un moment donat i, per diferents circumstàncies, s’ha alterada.

Una altra variant, és la moxibustió, que consisteix en la combustió d’una herba Xinesa anomenada Artemisa, sobre punts determinats del cos, per ajudar a restablir les funcions corporals d’aquest, aquesta tècnica, moltes vegades és utilitzada amb les agulles, però també es pot utilitzar sense aquestes.

Altres tècniques de l’acupuntura són l’electroacupuntura, que consisteix en estimular els punts amb una suau corrent elèctrica i les ventoses, aquestes succionen la pell, estimulant així el fluxe d’energia.

Aquestes dues darreres tècniques s’utilitzen sobretot a patologies doloroses. Després, sobretot per nins, hi ha diferents bolletes, de materials diferents, que el que fan és una estimulació més superficial en punts estratègics del cos, amb la mateixa finalitat.

Quines són les àrees d’actuació de l’acupuntura?

Algunes de les coses que tracta la Medicina Xinesa són:

  • Símptomes neurològics: cefalees, migranyes, marejos, seqüeles d’ictus, paràlisis facials, herpes Zóster…

  • Símptomes de l’aparell músculo-esquelètic: Dolors cervicals, problemes d’espatlla, colze, canyell, artrosis, lumbàlgies, genoll, turmell…

  • Símptomes urogenitals: alteracions menstruals, impotència, infertilitat, incontinència d’orí, infeccions, prolapses…

  • Símptomes emocionals: tristesa, por, ansietat, fòbies, trastorns del so (tenir dificultat per iniciar el so, despertars nocturns, malsons…).

  • Símptomes endocrins: hipertiroidisme i hipotiroidisme.

  • Símptomes cardiovasculars: Palpitacions, hipertensió…

  • Símptomes digestius: Hèrnia d’hiatus, còlics, distenció de l’abdomen, males digestions….

Com actua l'acupuntor?

Quan un pacient acudeix a la consulta, el primer que cal fer és una anamnesi ben completa per valorar l’estat del pacient i intentar entendre el perquè se li produeix aquella patologia. Després, li donam la nostra valoració i quins factors creim que incideixen en el seu problema i en què consistirà el tractament que creim més adequat per ell. És molt important mirar el pacient de forma global i no de forma fragmentada.

Respecte a la quantitat de sessions necessàries, varien molt d’un pacient a un altre, però a la tercera-quarta sessió s’han de veure resultats, si no, tal volta a aquest pacient l’hem de derivar cap a un altre especialista.

Quin és l'origen de l'acupuntura?

L’acupuntura és originària de Xina i és una de les parts més importants de l’anomenada medicina tradicional Xina; així durant 2.500 anys metges savis de totes les èpoques han contribuït al desenvolupament i refinament d’aquesta tècnica a la Xina.

La medicina xinesa està molt influenciada per les corrents filosòfiques orientals, i això fa que considerin el funcionament del cos com un tot, en un equilibri entre ell i la natura.

A Europa s’introdueix en el segle XVIII consolidant-se com a pràctica terapèutica a mitjans del segle XX.

El més destacable de la medicina xinesa és que, malgrat, haver-se originat fa mils d’anys i haver arribat a la maduresa cents d’anys abans de Crist, pot diagnosticar i tractar amb èxit problemes de salut generats en el segle XX i amb un estil de vida allunyat de la xina mil.lenària.

Si tens dubtes, contacta'ns.

Et recomanarem el millor tractament per les teves dolències.

Demana la teva visita!