Cicle de Tallers Estacionals

Dies de salut i creixement personal.  Regals per a la vida.

Què és el cicle de Tallers Estacionals del Centre Es Taller?

Els Tallers Estacionals al Centre Es Taller  són una roda de 4 tallers que segueixen el cicle natural de les estacions de l'any (Tardor, Hivern, Primavera i Estiu).

Es fa de forma cíclica, tenint en compte el procés de canvi corporal i emocional que vivim durant tot l'any, pel fet de com ens afecten els canvis estacionals.

En aquests Tallers  de creixement personal es realitzen activitats que relacionen el treball corporal, emocional i energètic, fent servir el nostre cos com a vehicle de tot aquest procés d'autoconeixement, ja que el cos és la via més directa de l'expressió de les emocions, per aixó es l'eina fonamental que utilitzem en aquests tallers.

Es basen en el Mètode Cos, Emoció i Consciència  creat per  Tòfol Salas que combina disciplines com la Sofrologia, Cos i consciència, la Teràpia Gestalt, la Teràpia corporal i el moviment sistèmic.

Són caps de setmana en els que es fa una mirada a l'interior, gràcies a exercicis individuals o en grup que ens fan prendre consciència de nosaltres mateixos, escoltar-nos i conèixer-nos.

Amb aquestes activitats que fonamenten l'alliberament de càrregues emocionals, els participants disfruten del viatge personal que viuen.  De vegades amb riure, amb plor o amb un crit, ja que el contexte, la situació i l'entorn de confiança permet expressar-nos com no s'entendria en un context social habitual.

Taller Estacional de Tardor


Començam el cicle energètic de les estacions amb la Tardor. 

Durant aquesta estació iniciem un procés d'interiorització, recolliment i reorganització de la nostra vida.

En aquest taller duim a terme diferents activitats fent servir el nostre cos com a vehicle, per connectar amb les emocions i organs del nostre cos que cobren mes importància durant aquest periode de l'any. 

Fent feina des d'una perspectiva global de Cos, emoció i consciència, cada persona viu el seu creixement personal orientat en l'alliberament de temes pendents que no deixem anar per por o afecció. 

Taller Estacional d'Hivern


Seguint el cicle que hem iniciat a la tardor, entram en el procès de canvis de l'hivern.

Durant aquesta estació i amb relació a la estació anterior que varem començar l'interiorització, ara podem treballar desde la interioritat

Aquesta interioritat, ens permet treballar les emocions i els organs que cobren mes importancia, de nou, mitjançant el nostre cos, 

Taller Estacional de Primavera


Seguint les fases d'aquest cicle estacional, ens obrim cami cap a la primavera. 

Aquest es un taller on treballam el procès d'obertura. Obrim el nostre cos i emocions orientat a mantenir una actitud d'obertura cap a la vida.

El treball corporal està relacionat amb els organs més actius durant aquesta època que son el fetge i la vesícula biliar i les emocions mes rellevants son la ira i la ràbia expresades mitjançant el crit. La ràbia està molt relacionada amb la nostra posició en el món i saber ocupar  el nostre espai. 

L'objectiu d'aquest taller és la connexió amb un mateix, l'obertura corporal i emocional cap a la vida, l'alliberament de sentiments i emocions reprimides i prendre consciència de la nostra posició dins la vida i el món.

En definitiva, permetre'ns alleugerar pes i créixer per seguir caminant per la vida, en aquest cas, cap a l'estiu.

Taller Estacional d'Estiu


Avançant en el cicle estacional, arribem poc a poc a l'ultima fase, l'estiu. 

Aquesta estació és l'oposat a l'hivern, i nosaltres també ho vivim aixi. Si durant l'hivern hem treballat des de la interioritat, a l'estiu ho fem desde la total exterioritat. La característica principal d'aquesta estació es el dinamisme, l'expresió, la creativitat, l'exterioritat, l'amplitud i el ritme.

Corporalment, els òrgans més actius són el cor i l'intestí prim, així com la circulació, i durant el taller es treballa molt la movilitat, en lloc de la tranquilitat que treballarem a l'hivern. També treballam l'aspecte corporal a partir del tacte mitjançant l'organ de la pell.

Emocionalment aquest taller és el més divertit del cicle ja que treballa'm per connectar amb l'alegria i la despreocupació, deixant fluir la nostra espontaneïtat  i impulsivitat que retenim durant la vida adulta.

L'objectiu definitiu d'aquest taller es passar-ho bé, connectar amb l'alegría i generar nous records alegres, perque l'alegria es l'expressió del benestar.

L'objectiu dels Tallers es millorar la salut  en les seves vessants física, emocional i mental, lo que implica experimentar i comprendre els factors que hi incideixen, identificar la qualitat de les relacions amb l’entorn i el context que ens envolta, i saber iniciar processos de canvi. Amb ells volem recollir una vella aspiració de la filosofia clàssica: 

"Conèixer-se a un mateix , evolucionar i créixer"

Tòfol Salas ens explica que es treballa en els Tallers Estacionals del Centre Es Taller

Son jornades on cada individu fa un viatge interior  d'autoconeixement, donant-se temps d'escoltarse, aprendre d'un mateix i afrontar la rutina  desde una perspectiva més realista, assertiva, positiva i alliberada.

Persones que han experimentat els beneficis dels tallers ens conten de la seva veu la seva opinió.