Cicle de Tallers Estacionals

Dies de salut i creixement personal. Regals per a la vida.

Qué es el cicle de Tallers Estacionals del Centre Es Taller?

Els Tallers Estacionals al Centre Es Taller son una roda de 4 tallers que segueixen el cicle natural de les estacions de l'any (Tardor, Hivern, Primavera i Estiu).

Es fa de forma cíclica, tenint en compte el procés de canvi corporal i emocional que vivim durant tot l'any, pel fet de com ens afecten els canvis estacionals.

En aquests Tallers de creixement personal es realitzan activitats que relacionen el treball corporal, emocional i energètic, fent servir el nostre cos com a vehícle de tot aquest procés d'autoconeixement, ja que el cos es la via mes directa de l'expresió de les emocions, per aixó es l'eina fonamental que utilitzam en aquests tallers.

Es basen en el Mètode Cos, Emoció i Conciència d'en Tòfol Salas que combina disciplines com la Sofrologia, Cos i consciència, la Teràpia Gestalt, la Teràpia corporal i el moviment sistèmic.

Son caps de setmana en els que es fa una mirada a l'interior, gràcies a exercicis individuals o en grup que ens fan prendre conciència de nosaltres mateixos, escoltar-nos i coneixer-nos.

Amb aquestes activitats que fonamenten l'alliberament de càrregues emocionals, els participants disfruten del viatge personal que viuen. De vegades amb riure, amb plor o amb un crit, ja que el contexte, la situació i l'entorn de confiança permet expresar-nos com no s'entendría en un contexte social habitual.

Taller Estacional de Tardor


Començam el cicle energétic de les estacions amb la Tardor.

Durant aquesta estació iniciam un procès de interiorització, recolliment i reorganització de la nostra vida.

En aquest taller realitzam diferents activitats fent servir el nostre cos com a vehicle, per connectar amb les emocions i organs del nostre cos que cobren mes importància durant aquest periòde de l'any.

  • A nivell corporal, els pulmons i l'intestí gruixat son els que cobren mes importància.

  • A nivell emocional, es la melancolía i la tristesa les que treballam.

Treballant desde una perspectiva global de Cos, emoció i conciencia, cada persona viu el seu creixement personal orientat en l'alliberament de temes pendents que no deixam anar per por o afecció.

Taller Estacional d'Hivern


Seguint el cicle que hem iniciat a la tardor, entram en el procès de canvis de l'hivern.

Durant aquesta estació i amb relació a la estació anterior que varem començar l'interiorització, ara podém treballar desde la interioritat.

Aquesta interioritat, ens permet treballar les emocions i els organs que cobren mes importancia, de nou, mitjançant el nostre cos,

  • A nivell corporal son els ronyons i la bufeta les que cobren especial importància durant l'hivern.

  • A nivell emocional treballam la por. Aquesta emoció te la capacitat de paralitzarnos i bloquejar el nostre creixement si no la alliberam, per aixó li dedicam especial importancia a l'expesió de la por durant aquest taller.

Taller Estacional de Primavera


Seguint les fases d'aquest cicle estacional, ens obrim cami cap a la primavera.

Aquest es un taller on treballam el procès d'abertura. Obrim el nostre cos i emocions orientat a mantenir una actitud d'obertura cap a la vida.

El treball corporal está relacionat amb els organs mes actius durant aquesta època que son el fetge i la vesicula biliar i les emocions mes rellevants son la ira i la rabi, expresades mitjançant el crit. La rabi està molt relacionada amb la nostra posició en el mon i sabre ocupar el nostre espai.

L'objectiu d'aquest taller es la conexió amb un mateix, l'obertura corporal i emocional cap a la vida, l'alliberament de sentiments i emocions reprimides i prendre la nostra posició dins la vida i el mon.

En definitiva, permetre'ns allaugerar pes i creixer per seguir caminant per la vida, en aquest cas, cap a l'estiu.

Taller Estacional d'Estiu


Avançant en el cicle estacional, arribem poc a poc a l'ultima fase, l'estiu.

Aquesta estació es l'oposat a l'hivern, i nosltres també ho vivim aixi. Si durant l'hivern hem treballat desde l'interioritat, a l'estiu ho fem desde la total exterioritat. La caracteristica principal d'aquesta estació es el dinamisme, l'expresió, la creativitat, l'expterioritat, l'amplitud i el ritme.

A nivell corporal, els organs mes actius son el cor i l'intestí prim, així com la circulació, i durant el taller es treballa molt la movilitat, en lloc de la tranquilitat que treballarem a l'hivern. També treballam l'aspecte corporal a partir del tacte mitjançant l'organ de la pell.

Emocionalment aquest taller es el més divertit del cicle ja que traballem per conectar amb l'alegria i la despreocupació, deixant fluir la nostra espontaneitat e impulsivitat que retenim durant la vida adulta.

L'objectiu definitu d'auest taller es pasar-ho be, conectar amb l'alegría i generar nous records alegres, perque l'alegría es l'expresió del benestar.

L'objectiu dels Tallers es millorar la salut en les seves vessants física, emocional i mental, lo que implica experimentar i comprendre els factors que hi incideixen, identificar la qualitat de les relacions amb l’entorn i el context que ens envolta, i saber iniciar processos de canvi. Amb ells volem recollir una vella aspiració de la filosofia clàssica:

"Conèixer-se a un mateix , evolucionar i crèixer"

Tòfol Salas ens explica qué son els Tallers Estacionals del Centre Es Taller

Son jornades cada individu fa un viatje interior, d'autoconeixement, donant-se temps d'escoltarse, aprendre d'un mateix i afrontar la rutina desde una persepctiva més realista, asertiva, positiva y alliberada.

Persones que han experimentat els beneficis dels tallers ens conten de la seva veu la seva opinió.