Constel·lacions familiars

"No hi ha res que tingui mes influència en els fills que la vida no viscuda del pare o de la mare" 

(C.G. Jung) 

Qué es constel.lar?

En les Constel·lacions familiars es representa la familia d'una persona per així poder mirar, observar i prendre consciència del que passa o ha passat en el seu sistema familiar. 


Les constel·lacions familiars es basen en un conjunt de lleis naturals, socials i espirituals que regeixen el funcionament dels nuclis humans, afectant així a les relacions personals de qualsevol tipus.


Es molt convenient per a totes aquelles persones que vulguin augmentar el coneixement d'un mateix i ampliar la mirada a la naturalesa sistèmica de les relacions.  També per a tots els que tenguin problemes en les seves relacions de forma constant i repetida durant la vida.


Com puc assegurar-me  que constel·laré? 

Per raons d'índole terapèutica, de vegades no resulta adequat fer una constel·lació, sinó una intervenció d'un altre tipus.

En el desenvolupament del taller, el terapeuta necessita estar lliure de donar el millor i no sentir-se obligat/da a fer una constel·lació quan no la creï adequada. 

Tot el taller forma part de l'aprenentatge, no únicament la  pròpia constel·lació. Al llarg del taller un reb comprensions i moviments que el poden ajudar a viure els seus assumptes de la vida de la manera més saludable i feliç. 

Cal afegir que en general es viu una experiència enriquidora i en molts casos guadidora. Alguns participants ens comenten com van tenir comprensions essencials fent de representants, o fins i tot d'assistents. Comprensions que van provocar moviments interns importants o canvis rellevants per a la persona i la gestió posterior de la seva vida.

Què he de fer per participar en un taller de constel.lacions? 

Cridant o enviant un WhastaApp al telèfon: 665567782 

El pagament es pot fer per Bizum a n'aquest mateix numero o mitjançant transferència a: ES02 2100 4395 2802 0001 1572

Com es fan les constel·lacions familiars?

Tòfol Salas i Andreu Adrover expliquen  qué son les Constelacions Familiars

En grup


És la forma més genuïna i potser la més representativa.

En aquests tallers treballen tots els participants i ho poden fer de 3 maneres diferents.   

Cada participant decideix fins a on vol arribar, quan i quant obrir-se a compartir i a exporar. Amb l'assistència al taller el treball del grup ja resulta mobilitzador i fins i tot de vegades n'hi ha prou per generar un moviment de canvi a la vida. 

Com es desenvolupa la constel.lació en grup?

Individuals

Quan pel motiu que sigui no es pot treballar en grup es pot de forma individual. 

El mètode aquí és diferent i varia en cada cas. Es poden utilitzar diferents eines com poden ser ninots, fulls de paper, etc.

Qui ha de fer constel.lacions familiars?

Qué s'aconsegueix amb les constel·lacions familiars?

   "  En el present construïm el futur, el passat constitueix el present."

Has sentit xerrar de les constel·lacions i, 

per més que t'ho expliquen no te pots fer a la idea del que és.

Tens curiositat.

Es d'aquelles coses que no saps el que són fins que les vius.

Qué son els moviments sistèmics?

Els moviments sistèmics no cerquen una solució terapèutica sinó que mostren el que està actuant i com, a dins el sistema donant així una altra perspectiva del conflicte o desordre creant una nova visió o consciència.

És una eina molt útil dins l'àmbit educatiu perquè permet veure les relacions professionals a dins els centres educatius, deixant al marge els aspectes familiars i personals.

Fonaments:

Aquest conjunt de lleis naturals, socials i espirituals que regeixen el funcionalment dels nuclis humans és el que Bert Hellinger anomena els ordres de l'amor.

Història i origen de les constel·lacions familiars

Es un mètode terapèutic, familiar, sistèmic i fenomenològic creat pel psicoterapeuta alemany Bert Hellinger. Apareix per primera vegada als anys 80. Els seus fonaments teòrics son:


El seu creador Bert Hellinger va néixer a Alemanya en 1925. Va estudiar Filosofia, Teologia i Pedagogia més tard es va formar en psicoanàlisi, Dinàmica de grup, i en mètodes d'hipnoterapia i arribar a desenvolupar la seva pròpia teràpia sistèmica i familiar.

El seu treball en constel·lacions familiars constitueix un dels instruments terapèutics més eficaços per reorientar i sanar relacions.

A dia d'avui els seus mètodes son de gran importància en tot el món.

Bert Hellinger observar en la seva carrera les dinàmiques que duen identificacions e implicacions tràgiques d'una generació a la següent: mort prematura d'algun membre, quan algú anterior va ésser exclòs i oblidat, les dinàmiques de seguir la mort, moviment amorosos interromputs cap als pares, desequilibri entre donar i rebre etc.

Aquests fets,  entre d'altres poden tenir efectes en les generacions posteriors de manera totalment inconscient, com també ésser la base d'algunes neurosis.

En el treball en constel·lacions familiars les dinàmiques que generen sofriment surten a llum i, al restablir l'ordre de l'amor apareixen solucions que fan fluir l'amor en el sentit del benestar i alleujant així als membres de la família.